Nyt efter LokalBladet er delt rundt

I bladet stå der at vi, venter på at få svar tilbage på fonds ansøgninger.
Vi har fået indsat 60.000 kr fra Landsbypuljen til at købe planter for. Som skrevet i LokalBladet har vi besluttet, at lave mere af det selv, så vi kan komme videre. Det betyder at frivillige vil bearbejde jorden og gøre klar til at plante i den. Hvis vinteren tillader det skal vi bruge frivillige til februar, til at plante.
Vi har pt 5 fonde, som vi er ved at skrive ansøgninger til. Det er til det næste der skal ske i parken.

Til jer som ikke har nået at indbetale kontingent for 2020 så kan i lige nå det, inden vi trækker lod, sidste dag er den 15/12.
Vi har 80 husstande, som har betalt og vi deler 300 blade ud.

I bladet ligger der kontingent opkrævning for 2021.

1 thought on “Nyt efter LokalBladet er delt rundt

 1. Mosekonen og andre mosevæsner

  Har du også oplevet fornemmelsen?
  Det er så stille og fredfyldt at vandre fornøjeligt rundt i mosen og lytte til naturens gode lyde. Buskenes svage knirken og den hviskende, raslende lyd fra sivene, der sagte bevæges i vinden, minder os om den trygge tid i moders liv før undfangelsen. Oplevelsen og velværet giver lise til krop og sjæl. På sådan en stille for sind og legeme velgørende vandrig stopper man pludselig op. Man fornemmer noget i nærheden, men det er svært at få øje på noget udsædvanligt. Mosens væsner anes et sted i derude. Måske kan man endda være så heldig, eller måske snarere uheldig, at støde på nogle af dem. Bæsterne er svære at få øje på, men man fornemmer, at de er der. I det mindste har mange set antydninger af mosekonens aktive liv, når der ligger en let tåge hen over moselandskabet, der bevidner om, at hun er i gang med brygningen.
  Gamle slotte, herregåde og den slags spændende steder har deres interessante spøgelser. På samme måde har mosen sine lumske væsner, som er mindst lige så spændende. I bogen ”Mennesker og mosevæsner” ISBN 978-87-7237-215-0, som udkom her for nylig, fortælles myter om disse skabninger. Mystiske væsner har til alle tider fascineret menneskeheden og gjort os nysgerrige, men også utrygge og ængstelige. Mosens væsner er bestemt ikke nogen undtagelse. I bogen fortælles om: mosekonen, lygtemænd, sumpmanden, mosehekse, mosetrolde, søuhyrer/monster ål, kummermanden, moserøvere, mosens troldmænd og -kvinder, elverkongen, hans elverpiger og deres ammer de ofte benævnte ‘slattenpatter’ og sågar om nissens venskab med mosetrolden og meget mere. Der fortælles om væsnernes mange farlige intriger med mennesker, men også om bemærkelsesværdige alliancer, når de to parter har fælles interesser.

  Du kan få lidt mere information om handlingen for eksempel på hjemmesiden: https://www.pricerunner.dk/pl/802-3200016346/Boeger/Mennesker-og-mosevaesner-Sammenlign-Priser – Indtast bogens titel i søgefeltet og klik på bogen, så kommer du ind i informationen. – Du kan naturligvis låne bogen på et velorienteret bibliotek!

  Alt godt fremover!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *